Roos Geerse
Over de liefde, ons brein en testosteron
 

Roos GeerseLaat ik het maar eerlijk toegeven, jarenlang werd ik wel geboeid door relaties, maar wat de liefde te maken had met hormonen of wat er gebeurde in ons brein? Dat interesseerde me eigenlijk niet. Naarmate ik ouder werd, verloor ik echter steeds meer mijn plezier in dingen. Seks deed me op een gegeven moment niets meer en ik raakte bijvoorbeeld ook niet meer ontroerd door muziek. Dat duurde een paar jaar en werd alleen maar erger, tot ik van mijn huisarts een testosteronverhogend middel voorgeschreven kreeg en binnen een paar maanden weer de oude was.

Op dat moment was ik nog werkzaam als redacteur, wat ook de verklaring is voor alle boekentips die je hier vindt, dit was oorspronkelijk een boekenblog. Ik kon echter niet meer ophouden met het lezen van wetenschappelijke artikelen over de relatie tussen de liefde, ons brein en testosteron. Bovendien werd het me steeds duidelijker dat veel artsen, seksuologen en therapeuten hier nog niet zoveel van af weten.

Mede daarom ben ik toen opnieuw gaan studeren, een combinatie van psychologie en neurowetenschappen. Ik wilde onderzoek gaan doen naar de wisselwerking tussen lichamelijke en mentale processen en dat is ook waarop ik me nu concentreer. Daardoor heb ik nu geen tijd meer voor individuele coaching, maar zodra ik klaar ben met mijn onderzoek wil ik ook dat weer oppakken!