De liefde in je leven
en de invloed daarop van met name je hormonen
 

De regels van Juul (1)

Juul wil nu wel eens iemand die blijft. Ze is daarom vast van plan weer te gaan daten en zal je daarover vanaf vandaag op de hoogte houden.

De eerste regel van Juul: Kijk uit met mannen die hun gevoel volgen zonder te weten waar dat gevoel vandaan komt.Ik moet dit schrijven van mijn redacteur. Ik voel het namelijk nog elke keer dat ik Ray zie glimmen. Of het nu is om iets dat ik zeg of iets dat helemaal niets te maken heeft met mij. We hebben ook vaker dan ooit dat we gaan stralen als we elkaar aankijken. En als ik na een dag hangen samen weer naar het station fiets, heb ik onveranderlijk zin om een nieuw lief te gaan zoeken, iemand met wie ik net zo kan hangen. Alleen doe ik dat niet. Ik heb immers al iemand die van me houdt en me kent als geen ander. Wat dan nog, als hij geen seks meer wil? Maar juist daar moet verandering in komen, vindt Roos. Ik moet weer gaan daten en volgens haar is bloggen daarover de beste garantie dat ik de mannen die dat waard zijn een eerlijke kans geef en mijn tijd niet ga verspillen aan de types met wie het toch nooit wat gaat worden. 

Nu begrijp ik haar bezorgdheid. Sinds hij hersteld is van zijn burnout denkt Ray bij allerlei dingen Waarom niet? Hij dacht het toen de eerste vrouw met wie hij vorig jaar afsprak hem een pilletje aanbood. Waarom niet? Hij dacht het toen zijn oude vriendin A. op wie hij al lang geen seksuele reactie meer had hem begon te zoenen waarna ze alsnog in bed belandden. Waarom niet? Hij denkt het elke keer dat het jonge ding, waarmee hij nog steeds geen relatie wil, voorstelt om af te spreken. Waarom niet? En het zou ook logisch zijn als hij het zou denken bij mij. We houden van elkaar, de laatste keren waren alleen maar mooi, en hij kan nu weer van dingen genieten.

Ik kan daar alleen niet op rekenen. Tijdens die burnout had hij nergens zin meer in, wat hem tot de conclusie heeft gebracht dat hij niet meer tot me werd aangetrokken, en daar is hij niet meer op teruggekomen. De kans dat hij dat alsnog doet is dan ook aanmerkelijk kleiner dan dat hij verliefd wordt op het jonge ding en, wanneer blijkt dat ze niet snapt dat hij nog wil hangen met mij, echt afstandelijk gaat doen. Laat ik dat dus maar formuleren als de eerste regel om me aan te houden bij mijn zoektocht naar iemand die blijft. Kijk uit met mannen die hun gevoel volgen zonder zich af te vragen waar dat vandaan komt. Want al kan ik het nog wel hebben als iemand me verlaat voor een ander, ik raak in paniek als ik reken op iemands vriendschap en die dan toch verlies.

Share Button

Praat mee!