De liefde in je leven
en de invloed daarop van met name je hormonen
 

De regels van Juul (2)

Juul wil nu wel eens iemand die blijft. Ze is daarom opnieuw gaan daten en vastbesloten daarbij niet te vervallen in haar oude fouten.

De tweede regel van Juul: Reken niet op mannen die niet minstens een paar jaar ouder zijn dan jijzelf.Gisteren merkte ik voor het eerst dat ik als ik zin had om te zoenen niet meer automatisch dacht aan Ray, maar aan een man met wie ik net twee keer naar bed was geweest, laat ik hem Don noemen. Dat was wel even een schok, want wat als dat de manier is waarop je je aan iemand gaat hechten? Dus belde ik Roos, die onlangs haar studie psychologie weer heeft opgepakt, en die zei dat het waarschijnlijk inderdaad zo werkt. Ze begon het uit te leggen. Dat het lijkt alsof het de ander is die gevoelens van liefde en lust bij ons oproept, terwijl het in werkelijkheid onze eigen associaties zijn die maken dat emoties sterker worden of juist al zijn verdwenen voor we ze hebben opgemerkt, hetgeen die associaties uiteraard alleen maar sterker maakt. En terwijl ze doorging over taal en testosteron begon het me te dagen. 

Ray hoefde altijd maar een hand op mijn flank te leggen en ik voelde me in een paar tellen helemaal mezelf worden. Ik weet niet hoe je dat gevoel zou moeten noemen, maar ik geloof niet dat het lust was, al ging het daar na een tijdje meestal wel in over. Dan ging ik hem vanzelf zoenen, waarna het nooit lang duurde voor ook hij geen weerstand meer had. Meestal maakte hij me dan ter plekke weer de zijne of hij tilde me op om me naar zijn bed te dragen. Tot hij dus die burnout kreeg. Daarna was er nog wel eens een vonk, maar dan liet hij me snel weer los. En sinds het jonge ding twee maanden geleden even in Nederland was, heb ik het idee dat hij me nog meer op een afstand is gaan houden, ook al was hij althans de laatste keer dat we elkaar zagen duidelijk ook nog niet verliefd op haar. Kortom, misschien is Ray dus toch niet de uitzondering op de regel.

Ik hou ervan als je je vrij voelt en volkomen jezelf bent, in mijn armen, of waar ter wereld je je ook bevindt. Maar als ze de keuze hebben, zullen de meeste mannen gaan voor een vrouw die jonger is, mooier en geslaagder in het leven. Ik zeg dat al tegen mezelf sinds mijn veertigste. Reken niet op mannen die niet minstens een paar jaar ouder zijn dan jij. Nu moet ik daar nog naar gaan handelen. Dat wil zeggen doorgaan met daten, want Don is ook weer jonger dan ik.

Share Button

Praat mee!